TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Cecilija Cilė Steigintas Dargintė
Bulvių ir pomidorų salotos su medaus ir garstyčių padažu
Bulvių ir pomidorų salotos su medaus ir garstyčių padažu

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
5 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
300 gramų vyšninių pomidorų (arba paprastų pomidorų)
2 saujelės graikinių riešutų (nebūtina)
2 vienetai marinuotų agurkų
20 gramų marinuotų jalapenų (nebūtina)
1 vienetas rausvųjų svogūnų (didesnio)
Užpilui:
6 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai obuolių acto
2 šaukšteliai džiovinto raudonėlio
2 šaukšteliai dižono garstyčių
1 šaukštas citrinų sulčių
1 pundelis petražolių (arba baziliko)
0.5 šaukštelio druskos
0.5 šaukštelio medaus (arba pagal skonį, nebūtina)
1/4 šaukštelio maltų juodųjų pipirų (arba pagal skonį)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Bulves supjaustyti vidutinio dydžio kubeliais, sudėti į puodą, užpilti šaltu vandeniu, pagal skonį pasūdyti. Užvirinti ir viri iki bulvės suminkštės, bet liks tvirtos, nesutižusios. Nusunkti ir palikti atvėsti.

2.
Pomidorus perpjauti pusiau, svogūną susmulkinti, konservuotus agurkus jalapenus susmulkinti ir sudėti į dubenį su bulvėmis. Suberti pasmulkintus graikinius riešutus.

3.
Užpilui į dubenėlį pilti vyno actą, berti raudonėlį, smulkiai kapotas petražoles, pilti citrinų sultis, berti pipirus, druską, aitriųjų paprikų dribsnius, pilti alyvuogių aliejų, dėti garstyčias, medų ir gerai išmaišyti.

4.
Užpilą supilti ant paruoštų salotų ir išmaišyti.




admin · 2024-06-25 15:33 · 225 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt