INGREDIENTAI: 80 gramų tuno savo sultyse
5 vienetai vyšninių pomidorų (didesnių arba 6 mažesnių)
1 vienetas agurkų (nedidelio)
0.5 vieneto avokadų
3 lapai romaninių salotų (didesnių arba 4 mažesnių, ar kitų mėgstamų salotų)
pagal poreikį sezamo sėklų (nebūtina)
Padažui:
3 šaukštai aliejaus
1 šaukštas citrinų sulčių
1 šaukštelis skysto medaus
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 10 min.
1.
Salotas, agurkus pasmulkinti, pomidorus perpjauti pusiau. Sudėti į dubenį dubenį ar lėkštę ir išmaišyti.
2.
Padažui į dubenį pilti aliejų, citrinų sultis, medų, berti druską, pipirus ir išmaišyti.
3.
Salotas pašlakstyti paruoštu padažu, ant viršaus sudėti tuno gabaliukus.
4.
Avokado minkštimą išskobti, supjaustyti griežinėliais ir sudėlioti ant salotų, bet jei norite, galite supjaustyti ir sumaišyti su salotomis, agurkais ir pomidorais. Pabarstyti sezamo sėklomis.