INGREDIENTAI: 2 vienetai silkių filė
2 vienetai apelsinų
1 vienetas pankolio
2 vienetai svogūnų
1 pundelis svogūnų laiškų (smulkintų)
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis druskos dribsnių (apelsininių, galite naudoti mėgstamą druską)
1 šlakelis aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Svogūnus nulupame ir nuplauname. Supjaustome pankolį ruoželiais, svogūnus pusžiedžiais.
2.
Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus. Sudedame daržoves ir pakepiname, kol šios šiek tiek suminkštės, bet išliks traškios. Pagardiname druskos dribsniais. Atvėsiname.
3.
Silkių filė supjaustome juostelėmis. Apelsiną nulupame, pašalindami ir baltą žievės dalį. Supjaustome skiltelėmis.
4.
Į lėkštę dedame kepintų daržovių, šalia dėliojame silkės gabalėlius ir apelsino skilteles. Pabarstome grūstais pipirais, druskos dribsniais ir smulkintais svogūnų laiškais.