INGREDIENTAI: Tešlai:
100 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių trynių
70 gramų cukraus
70 gramų sviesto
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
300 gramų varškės 9%
100 gramų grietinėlės, 30% riebumo
1 vienetas kiaušinių
2 vienetai kiaušinių baltymų
pagal skonį cukraus (arba kito saldiklio, tinka medus)
Įdarui:
2 vienetai obuolių (didelių)
pagal skonį cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Tešlai į dubenį dėti sviestą, berti cukrų, gerai išplakti.
2.
Į paruoštą masę sudėti kiaušinių trynius, berti miltus ir druską, viską išmaišyti. Gautą tešlą suformuoti į kamuoliuką ir dėti į šaldytuvą 2 valandoms.
3.
Kremui į dubenį dėti varškę, įmušti kiaušinius, dėti baltymus, berti cukrų, pilti grietinėlę ir sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
4.
Obuolius supjaustyti ir sumaišyti su cinamonu.
5.
Tešlą iškočioti kočėlu ant miltais pabarstyto stalviršio, iškloti į kepimo formą, naudojau 16 cm skersmens. Tešlos likutį supjaustyti juostelėmis.
6.
Ant tešlos supilti varškės kremą, dėti obuolius ant viršaus ir įspausti į varškės kremo masę. Viršų užkloti tešlos juostelėmis.
7.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 50 minučių. Skaniausia ragauti atvėsusį.