INGREDIENTAI: 200 gramų pievagrybių
4 vienetai bulvių
3 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai lydyto sūrelio
1 šaukštas sviesto
1 šlakelis aliejaus
1 skiltelė česnako
2 litrai vandens
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Daržoves nuskutame, pievagrybius nuplauname.
2.
Morkas supjaustome griežinėliais, svogūną ir česnaką pasmulkiname. Pievagrybius perpjauname per pusę ir supjaustome riekelėmis. Bulves supjaustome kubeliais.
3.
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir supilame aliejų. Sudedame smulkintas morkas, svogūną ir česnaką. Pakaitiname, kol daržovės šiek tiek suminkštės. Suberiame pievagrybius. Pakepiname apie 5 min.
4.
Į puodą suberiame bulves, užpilame vandeniu, sudedame pakepintas daržoves su pievagrybiais. Užkaičiame virti. Verdame apie 20 min, pagardiname druska, pipirais, įmaišome sūrelį. Pakaitiname sriubą, dar kartą iki virimo. Skanaujame.