INGREDIENTAI: 800 gramų lašišos filė (su oda)
200 mililitrų kepsnių padažo (naudojome "Santa Maria" BBQ Sauce Roasted Garlic )
1 pakelis prieskoninių žolelių (naudojome "Santa Maria")
1 šaukštas aliejaus
Salotoms:
500 gramų vyšninių pomidorų (apytikriai)
400 gramų mocarela sūrio (apytikriai)
4 saujos gražgarsčių
1 sauja ridikų
1 sauja smidrų
1 pundelis svogūnų laiškų
1 šlakelis aliejaus
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas obuolių acto
pagal skonį jūros druskos
pagal skonį pipirų (naudojome "Santa Maria"Pipirai Tellicherry)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Įtrinkite lašišą kepimo aliejumi ir įtrinamuoju prieskonių mišiniu.
2.
Lašišą kepkite ant netiesioginės ugnies, uždengtą dangčiu, kol vidaus temperatūra pasieks 52-55 °C (maždaug 20-25 minutes).
3.
Prieš baigdami kepti lašišą patepkite ją kepsnių padažu.
4.
Nuplaukite pomidorus ir kepkite ant netiesioginės ugnies, kol gražiai parus. Leiskite atvėsti ir perpjaukite pusiau.
5.
Nupjaukite apatines smidrų ir svogūnų laiškų dalis, sumaišykite su kepimo aliejumi ir trumpai pakepinkite ant karštos liepsnos.
6.
Ridikėlius nuplaukite ir supjaustykite į keturias dalis.
7.
Visas daržoves gražiai sudėliokite didelėje lėkštėje, ant viršaus sudėkite mocarelos gabalėlius ir gražgarstes.
8.
Pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir obuolių actu bei pagardinkite jūros druska ir juodaisiais pipirais.
9.
Patarimas! Kad būtų dar skaniau, ant viršaus užbarstykite šviežių prieskoninių žolelių.
Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.