INGREDIENTAI: 2 vienetai vištienos krūtinėlės
2 litrai vandens
2 vienetai kiaušinių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
115 gramų ryžių makaronų (vermišelių ar kitų azijietiškų makaronų)
1 vienetas salierų stiebų
1 skiltelė česnako
1 centimetras imbiero
5 vienetai svogūnų laiškų
3 šaukšteliai kalendros (skaniau šviežia, smulkintos)
1 šaukštas sojos padažo
4 vienetai juodųjų pipirų (žirnelių)
1/3 vieneto aitriųjų pipirų
4 vienetai gvazdikėlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Sudėkite vištos krūtinėles į puodą, užpilkite vandeniu ir užvirkite. Nuolat nugriebkite susidariusias putas. Kai jos nustos kilti, sudėkite perpjautą svogūną su visu lukštu, perpjautą česnako skiltelę, sukapotą imbierą, stambiai sugrūstus juoduosius pipirus, gvazdikėlius bei aitrųjį pipirą (su šiuo atsargiai - kiekvienas skirtingo aštrumo, tad nepadauginkite, jei nemėgstate aštrių pojūčių. Geriau mažiau ir prisidėti daugiau jei trūksta valgymo metu, nei padauginti. Aš naudoju džiovinto labai nedidelį gabaliuką, nes daugiau įdėjus tiesiog dega!). Virti apie 20 min, kol mėsa bus minkšta ir išvirs.
2.
Paimkite kitą puodą, uždėkite sietą ir į jį perkoškite išvirusį sultinį. Vištieną atidėkite.
3.
Salierą supjaustykite kubeliais, svogūno laiškus susmulkinkite. Morką sutarkuokite.
4.
Statykite antrąjį puodą su perkoštu sultiniu ant ugnies ir suberkite supjaustytą salierą, sukapotus svogūno laiškus, morką, supilkite sojos padažą. Pavirkite apie 10 min.
5.
Per tą laiką atskirame puode išvirkite kietai kiaušinius.
6.
Supjaustykite vištieną mažais gabaliukais. Kiaušinius nulupkite ir perpjaukite pusiau.
7.
Į dubenėlį dėkite ryžių makaronų, kiek suvalgysite (recepte nurodytas kiekis bent trims porcijoms). Užpilkite karštu sultiniu. Įdėkite vištienos vėlgi pagal norus. Palaukite 10 min, kol makaronai suminkštės. O tuomet įdėkite nuluptą ir perpjautą kiaušinį, apibarstykite kapota šviežia kalendra, svogūnų laiškais. Valgykite pagaliukais, o sultinį tiesiog srėbkite tiesiai iš dubenėlio! Skanaus!