INGREDIENTAI: Pagrindui:
200 mililitrų sojų pieno (arba avižų pieno)
200 gramų kvietinių miltų
160 gramų cukraus
75 gramai obuolių tyrės
75 mililitrai aliejaus (be kvapo)
50 gramų kakavos
2.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštas obuolių acto
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilės
Viršui:
400 mililitrų kokosų pieno (tiršto)
180 gramų juodojo šokolado
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį pilti aliejų, berti druską, cukrų, vanilę, pilti pieną ir išplakti iki kol cukrus ištirps. Sudėti obuolių tyrę, pilti obuolių actą, išmaišyti.
2.
Į kitą dubenį suberti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir išmaišyti. Įsijoti į dubenį su paruošta mase, permaišyti.
3.
Torto formos dugną (naudojau 20 cm skersmens) ištiesti kepimo popieriumi, šonus sutepti aliejumi, supilti tešlą.
4.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 40 - 50 minučių. Ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku. Svarbu pyrago neperkepti, nes tuomet jis nebus toks drėgnas.
5.
Kai iškeps, palikti formoje iki kol visiškai atvės. Ant jo uždėti švarų virtuvinį rankšluostį.
6.
Viršui į puodą pilti kokosų pieną, berti sukapotą šokoladą ir kaitinti ant nedidelės kaitros nuolat maišant iki kol užvirs ir šokoladas ištirps. Tuomet palikti iki kol atvės.
7.
Ant lėkštės dėti iškepusį biskvitą, dėti konditerinį žiedą, užspausti, sudėti paruoštą šokoladinį kremą ir dėti į šaldytuvą 4 - 5 valandoms arba visai nakčiai. Puošti šokoladiniais kiaušiniais ar kitais mėgstamais priedais.