INGREDIENTAI: 5 vienetai kiaulienos nugarinės pjausnių
200 mililitrų grietinėlės, 30% riebumo
100 gramų sūrio su melsvuoju pelėsiu (naudojau VILVI Memel Blue)
60 mililitrų sauso balto vyno (arba sultinio)
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
5 vienetai saulėje džiovintų pomidorų (nebūtina, bet labai tinka)
4 skiltelės česnako
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis provanso žolelių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Patiekiant:
pagal poreikį petražolių (arba čiobrelių ar svogūnų laiškų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Nugarinės pjausnius iš abiejų pusių pabarstyti su druska, pipirais ir provanso žolelėmis (arba kitomis mėgiamomis prieskoninėmis žolelėmis).
2.
Pasiruošti ingredientus: svogūną supjaustyti kuo smulkiau, česnakus smulkiai sukapoti, saulėje džiovintus pomidorus supjaustyti juostelėmis, sūrį smulkiai sutarkuoti.
3.
Keptuvėje įkaitinti 1 v.š. aliejaus. Dėti kepsnelius ir ant didesnės nei vidutinė kaitros apkepti iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Perdėti į lėkštę ir uždengti kita lėkšte, kad neatvėstų.
4.
Keptuvėje įkaitinti likusį 1 v.š. aliejaus. Dėti svogūną ir maišant kepti 3-4 min iki suminkštės. Suberti česnaką ir dar apie minutę pakepti, kol pasklis aromatas.
5.
Į keptuvę supilti baltą vyną (arba sultinį) ir pakaitinti iki vynas nugaruos. Tada sudėti saulėje džiovintus pomidorus ir maišant pakepti 1-2 min.
6.
Supilti grietinėlę, išmaišyti ir pakaitinti iki sušils ir kraštuose ims kilti pirmi burbuliukai. Suberti tarkuotą sūrį ir išmaišyti, kad ištirptų.
7.
Į padažą sudėti kiaulienos kepsnius ir ant nedidelės kaitros, neužvirinant pakaitinti dar 2-4 min (priklausomai nuo gabalėlių dydžio).