INGREDIENTAI: 325 gramai falafelių (naudojau „Naturli“)
3 šaukštai augalinio sviesto (naudojau „Naturli VEGAN BLOCK“)
Daržovėms:
1 vienetas sviestinio moliūgo (nedidelio)
3 šaukštai augalinio sviesto („Naturli VEGAN BLOCK“)
1 šaukštelis druskos
0.5 šaukštelio grūstų juodųjų pipirų
0.5 šaukštelio česnako granulės
0.5 šaukštelio prieskoninių žolelių
Garnyrui:
95 gramai bolivinių balandų (nevirtų)
1 žiupsnelis druskos
Salotoms:
100 gramų gražgarsčių
1 sauja džiovintų spanguolių
1 sauja graikinių riešutų
1 sauja moliūgų sėklų (kepintų)
Padažui:
62 mililitrai alyvuogių aliejaus
0.5 vieneto citrinų (sulčių)
2 šaukštai balzaminio acto
1 skiltelė česnako (tarkuotos)
1 šaukštas klevų sirupo
1 šaukštelis garstyčių
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Iškepkite daržoves. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
2.
Moliūgą supjaustykite nedideliais kubeliais.
3.
Augalinę sviesto alternatyvą ištirpinkite ir sumaišykite su prieskoniais. Gautą mišinį supilkite ant moliūgų kubelių ir išmaišykite, kad visi gabalėliai pasidengtų kuo tolygiau.
4.
Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol moliūgų gabalėliai taps minkšti ir gražiai apskrus.
5.
Išvirkite bolivinės balandos kruopas pasūdytame vandenyje pagal instrukciją ant pakuotės.
6.
Paruoškite padažą. Visus jam skirtus produktus sudėkite į stiklainėlį, jį sandariai uždarykite dangteliu ir gerai supurtykite, kol gausite vientisos tekstūros padažą.
7.
Iškepkite falafelius. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite porą šaukštų augalinės sviesto alternatyvos. Sudėkite „Naturli“ falafelius ir kepkite po 5 minutes iš abiejų pusių (pagal instrukciją ant pakuotės).
8.
Sumaišykite salotas. Į dubenį sudėkite gražgarstes, suberkite bolivinės balandos kruopas ir keptų moliūgų gabalėlius. Užberkite po saujelę smulkintų graikinių riešutų, džiovintų spanguolių ir kepintų moliūgų sėklų. Išdėliokite keptus falafelius. Apšlakstykite padažu ir patiekite.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje