INGREDIENTAI: 1 kilogramas pomidorų
100 mililitrų grietinėlės, 30% riebumo
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis itališkų žolelių (arba kitų mėgiamų)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
1 šlakelis aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Pomidorus, papriką, svogūną stambiai supjaustyti.
2.
Paruoštas daržoves dėti į karšto oro gruzdintuvės indą, dėti česnaką, pabarstyti druska, pipirais, pašlakstyti aliejumi ir kepti 180 C laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.
3.
Iškepusias daržoves sudėti į puodą, sutrinti elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
4.
Paruoštą sriubą virti ant silpnos kaitros, suberti itališkas žoleles, įpilti grietinėlės, išmaišyti ir virti apie 10 minučių.