INGREDIENTAI: Tešlai:
400 gramų kvietinių miltų
200 mililitrų vandens
2 vienetai kiaušinių
2 šaukštai cukraus
2 šaukštai aliejaus
10 gramų sausų mielių
1 šaukštelis acto
1 žiupsnelis druskos
Viršui:
pagal poreikį vyšninių pomidorų
pagal poreikį fermentinio sūrio
pagal poreikį mocarela sūrio
pagal poreikį prieskonių
pagal skonį pomidorų padažo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Dubenyje sumaišykite mieles, 50 ml vandens ir cukrų. Palikite 15 minučių iki kol suputos. Įmuškite kiaušinius ir įberkite 200 gramų miltų. Viską išminkykite ir palikite 30 min tešlą pakilti.
2.
Tešlai pakilus ant viršaus užpilkite likusio vandens, aliejaus ir acto. Po to užberkite druskos ir likusius 200 gramų miltų. Išminkykite ir dar kartą palikite tešlą pakilti.
3.
Pomidorus supjaustykite griežinėliais. Sūrius sutarkuokite.
4.
Iškočiokite tešlą ir aptepkite pomidorų padažu, apibarstykite sūriais, prieskoniais. Sudėkite pomidorus. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
5.
Kepti 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.