INGREDIENTAI: 3 kilogramai pomidorų
2 vienetai svogūnų (didelių)
1 stiklinė cukraus (galima ir mažiau)
1 galva česnako
2 šaukštai druskos
1 vienetas aitriųjų pipirų (apytikriai, pagal skonį)
1 vienetas rozmarinų šakelių (šviežių)
1 vienetas raudonėlio (šakelės, šviežio)
1 šaukštelis maltų juodųjų pipirų (arba kitų prieskonių pagal skonį)
2 vienetai kvapiųjų pipirų (žirnelių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pomidorus nuplauti, išpjauti kotelio vietą ir supjaustyti į 4 dalis, bet nesmulkiai. Pomidorų lupti nereikia.
2.
Svogūnus nulupti ir supjaustyti į 4 dalis. Nuo česnako truputį aplupti žieveles, nupjauti viršų. Žolelių šakeles perpjaut į kelias dalis. Česnako ir žolelių nesmulkinti, nes reikės išimti.
3.
Pomidorus, svogūnus, česnaką, aitrų pipirą, kvapiuosius pipirus dėti į skardą, apibarstyti cukrumi, druska, maltais pipirais, jeigu naudosite, pilti aliejų, tarpuose dėti žoleles.
4.
Kepti 160 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 2 valandas.
5.
Iškepus, išimti pipirų žirnelius, žoleles, česnaką, aitrųjį pipirą,
6.
Pomidorus su svogūnais sudėti į puodą kaitinti iki virimo. Sutrinti elektriniu trintuvu iki padažo konsistencijos, nugriebti putas. Dar kartą pakaitinti iki virimo.
7.
Padažą išpilstyti į švarius, iškaitintus stiklainius. Sandariai užsukti steriliais dangteliais.
8.
Stiklainius statyti dangteliais žemyn, šiltai apkloti ir palikti visiškai atvėsti. Laikyti rūsyje arba vėsiame sandėliuke.
Patarimai:
•
Papildomai į padažą galima pilti 100 -150 ml aliejaus.