INGREDIENTAI: 1 vienetas žiedinių kopūstų (nedidelio)
200 gramų fermentinio sūrio (tarkuoto arba mocarelos)
3 skiltelės česnako (ar česnako miltelių/granulių)
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
pagal poreikį pomidorų padažo (arba bbq padažo)
0.5 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Orkaitę įjungti kaisti iki 200 C (kaitinimas - viršus + apačia, su vėjeliu).
2.
Žiedinio kopūsto galvą gerai nuplauti ir nuvarvinti. Atsargiai nupjauti lapus ir storąjį koto galą (bet nepažeisti koto dalies, laikančios žiedynus). Apvertus kotu į viršų žiedinį kopūstą perpjauti pusiau, o tada supjaustyti (pradedant nuo dalies prie koto) 2-3 cm storio riekelėmis. Nesijaudinkite, jeigu kai kurios riekelės iširs į žiedynus - juos ruoškite taip pat kaip riekeles.
3.
Kepimo formą pašlakstyti aliejumi (galima tiesiog įtiesti kepimo popieriaus), sudėti žiedinio kopūsto griežinėlius, apšlakstyti aliejumi, pabarstyti druska, pipirais, raudonėliu, tuomet apversti, pašlakstyti aliejumi, pagardinti druska, pipirais, raudonėliu. Ant viršaus išspausti česnaką ir šiek tiek įtrinti, kad pasiskirstytų per visą plotą.
4.
Kepsnius aptepti pomidorų padažu ir užberti sūrio.
5.
Kepti įkaitintos iki 200 C laipsnių orkaitės viduryje 10 minučių. Tada užberti sūrio ir kepti dar 10-15 minučių iki sūris išsilydys ir lengvai paskrus.
6.
Patiekiant galima pabarstyti žalumynais (tinka bazilikai, petražolės ar kt.)
Patarimai:
•
Kokį padažą naudoti? Galima naudoti įprastą, namuose turimą padažą, rinktis aštrų, gardintą česnaku. O jei norisi, galima naudoti ir kitus mėgstamus padažus, gaminti naminį marinara padažą arba paprikų ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėlę.