INGREDIENTAI: 1.5 litro vandens
1/4 vieneto kopūstų
2 vienetai burokėlių (didelių)
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas morkų (vidutinio dydžio)
1 vienetas svogūnų
1 pundelis žalumynų (svogūnų laiškų, petražolių, smulkintų)
5 šaukštai alyvuogių aliejaus
3 vienetai bulvių (vidutinio dydžio)
pagal skonį grietinės
pagal skonį druskos
pagal skonį juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Papriką ir svogūnus susmulkinti. Kopūstą smulkiai supjaustyti arba sutarkuoti, bulves susmulkinti nedideliais gabalėliais. Morką ir burokėlius sutarkuoti.
2.
Į didelį puodą pilti aliejų, įkaitinti. Sudėti morkas, svogūnus ir apkepti kelias minutes iki kol svogūnai taps auksinės spalvos. Sudėti burokėlius, paprikas ir kepti iki kol paminkštėja.
3.
Į puodą su daržovėmis supilti vandenį, sudėti bulves ir kopūstą. Pabarstyti druska, pipirais. Virti apie 20 - 30 minučių iki kol bulvės suminkštės.
4.
Paruoštą sriubą supilti į lėkštes, pabarstyti žalumynais, dėti grietinės ir skanauti.