TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Minkšti lietuviški riestainiai
Minkšti lietuviški riestainiai

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
4 stiklinės kvietinių miltų (apytiksliai)
1 stiklinė vandens (šilto)
4 šaukštai cukraus
2 šaukštai margarino (kiekis netitirpinto arba sviesto)
1 šaukštas vanilinio cukraus
1 šaukštelis druskos
7 gramai sausų mielių (arba 11 g pakelis, arba šlapių mielių 30 g)

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Pašildome vandenį, į dubenį įpilame stiklinę vandens.

2.
Į dubenį su vandeniu beriame mieles, druską ir cukrų. Išmaišome ir paliekame 10-15 minučių, kad suputotų mielės.

3.
Ištirpiname margariną, atvėsiname, supilame į mieles kartu su vaniliniu cukrumi ir išmaišome.

4.
Po truputį beriame miltus ir minkome, kol gausime gana kietą tešlą, kuri visiškai nelips prie rankų. Pastatome 15 minučių į šaldytuvą.

5.
Tuomet imame gabalėlį tešlos, iškočiojame į virvutę, supjaustome norimo ilgio gabalėliais, kuriuos sulipdome į riestainį.

6.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol riestainiai gražiai paruduoja. Skanaus!


Patarimai:

Jei naudosite Karališkus miltus, jų reikės šiek tiek mažiau.




admin · 2024-08-03 03:33 · 149 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt