INGREDIENTAI: 460 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
150 gramų graikiško jogurto (natūralaus 10 proc., kambario temperatūros)
150 mililitrų vandens (šilto)
50 mililitrų alyvuogių aliejaus (+ šiek tiek indui patepti)
7 gramai sausų mielių
2.5 šaukštelio cukraus (apytikriai)
2 šaukšteliai provanso žolelių (apytikriai)
1.5 šaukštelio druskos (apytikriai)
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į šiltą vandenį (kad užlašinus ant delno jaustųsi šiluma, bet nedegintų) suberti cukrų, mieles ir gerai išmaišyti, kad mielės ištirptų. Palikti apie 10 min. pastovėti.
2.
Miltus persijoti.
3.
Jogurtą sumaišyti su druska, žolelėmis, aliejumi, pipirais. Supilti mieles su vandeniu - išmaišyti. Po truputį berti miltus ir minkyti tešlą. Minkyti apie 5-7 min. Jei tešla labai lips prie rankų, patepkite jas aliejumi.
4.
Dubenį ištepti aliejumi ir sudėti tešlą. Uždengti rankšluosčiu ir padėti apie 50-60 min. šiltai kilti.
5.
Formuokite picas, bandeles, pyragų pagrindus, kepkite ir mėgaukitės!