INGREDIENTAI: 2 vienetai triušių kumpelių
200 mililitrų balto sauso vyno
1 vienetas svogūnų
100 gramų šaltai rūkytos šoninės (uostelėmis)
8 vienetai saulėje džiovintų pomidorų
3 skiltelės česnako
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis provanso žolelių
1 šlakelis konjako
2 vienetai lauro lapų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, griežinėliais česnakus.
2.
Įkaitinkite keptuvę ar troškintuvą su trupučiu aliejaus, apkepinkite triušieną iš visų pusių, kol gražiai apskrus. Išimkite į lėkštelę. Kai šiek tiek atvės, kumpelius apvyniokite šoninės juostelėmis.
3.
Į tą pačią keptuvę suberkite svogūnus, česnakus ir apkepkite maišydami. Kai svogūnai suminkštės, supilkite vyną. Sudėkite atgal į troškintuvą triušieną, suberkite saulėje džiovintus pomidorus, įberkite Provanso žolelių, druskos ir pipirų, įmeskite lauro lapų. Uždenkite ir troškinkite apie 40 min. Įpilkite šlakelį konjako ir patroškinę dar porą minučių, išjunkite ugnį.
4.
Tiekite su lengvomis salotomis arba kitu mėgstamu garnyru.