TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-22 11:33
Gardžioji šaltiena
Šaltiena

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
2 vienetai kiaulės kojų
1 kilogramas jautienos kulninės
5 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų
4 skiltelės česnako
5 vienetai juodųjų pipirų (žirneliais)
4 vienetai lauro lapų
šiek tiek druskos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsą nuplauname ir užkaičiame. Verdame iki užvirimo. Susidarius putoms išpilame, gerai nuplauname ir dar kartą užkaičiame. Vandens turi būti tiek, kad pilnai apsemtų mėsą. Virimo metu pildyti vandens negalima.

2.
Dedame pipirus, laurus, druską. Verdame ant silpnos ugnies. Po valandos sudedu visą svogūną ir nesmulkintas česnako skilteles.

3.
Morkas dėkite prieš pabaigą, nebūtina jų virti 2 -3 valandas. Svogūną ir česnaką išgriebkite jiems dar nesusileidus. Visą savo skonį jie bus atidavę sultiniui. Virkite tol, kol mėsa išsiners nuo kaulų.

4.
Mėsai išvirus, išgriebkite ir atvėsus išrinkite kaulus, susmulkinkite ir išdalinkite į indelius. Sudėkite pjaustytas morkas.

5.
Sultinį nukošiame ir dar kartą užverdame. Išpilstome į indelius ant mėsos. Atvėsus, laikome šaldytuve.

6.
Tiekite su virtomis bulvėmis, juoda duona, kaip tik mėgstate. Vieni šaltieną valgo su krienais, česnaku ar net, teko matyti, actu. Man ji skaniausia su krienų ar pomidorų padažu. Acto mano virtuvėje būna tik labai retais atvejais. Skanaus!!!




admin · 2024-08-11 15:33 · 152 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt