INGREDIENTAI: 2 vienetai vištienos filė
400 gramų konservuotų pomidorų
200 gramų konservuotų raudonųjų pupelių
200 gramų rudųjų ryžių
100 gramų čederio sūrio
1 vienetas avokadų
1 vienetas saldžiosios paprikos
28 gramai kukurūzų traškučių (naudojome Santa Maria saldžių aitriųjų paprikų skonio)
28 gramai prieskonių mišinys su aitriosiomis paprikomis (naudojome Santa Maria)
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
pagal skonį aitriosios paprikos (naudojome Santa Maria)
pagal poreikį aliejaus
pagal poreikį druskos
pagal poreikį pipirų
pagal poreikį kalendros (šviežių)
pagal poreikį jogurto, natūralaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Išverdame ryžius. Neperverdame.
2.
Vištieną supjaustome kubeliais ir sumaišome su prieskonių mišiniu.
3.
Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame kubeliais smulkintą svogūną ir papriką, kepiname maišydami kelias minutes. Įtarkuojame česnaką ir kepiname dar minutę.
4.
Į keptuvę dedame vištieną, iškepame.
5.
Į keptuvę beriame virtus ryžius, pupeles, smulkintus konservuotus pomidorus, druską ir pipirus. Viską gerai išmaišome, uždengiame dangčiu ir ant mažos kaitros troškiname 10 min.
6.
Ant viršaus beriame traškučių ir pabarstome tarkuotu sūriu. Keptuvę perkeliame į 160 laipsnių orkaitę ir kepame apie 5 min, kol išsilydys sūris.
7.
Patiekiame su avokado juostelėmis, aitriosios paprikos griežinėliais, šviežia kalendra ir jogurtu.
Daugiau „Santa Maria“ receptų rasite čia.