INGREDIENTAI: 1 sluoksnis:
400 mililitrų augalinio gėrimo (naudojau Naturli)
5.5 šaukšto chia (ispaninio šalavijo) sėklų
1 šaukštas eritritolio (arba klevų sirupo ar medaus ar kito saldiklio)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
2 sluoksnis:
200 mililitrų kokosų pieno (naudojau 18% riebumo)
2 šaukštai eritritolio (arba klevų sirupo ar medaus ar kito saldiklio)
1 vienetas citrinų (vidutinio dydžio arba 0.5 didelės)
1.5 šaukšto kukurūzų krakmolo (arba tapijokos krakmolo)
0.5 šaukštelio ciberžolės (spalvai)
Papuošimui:
šiek tiek kokosų kremo
šiek tiek kokoso drožlių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į dubenėlį ar stiklainiuką suberkite čija sėklas ir eritritolį (ar kitą saldiklį). Per kelis kartus vis išmaišydami supilkite 400 ml augalinio pieno gėrimo. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
2.
Indą pridenkite ir dėkite į šaldytuvą bent 3-4 valandoms (arba nakčiai), kad čija sėklos išbrinktų.
3.
Joms išbrinkus, paskirskyte čiją pudingą į dvi stiklines.
4.
Pasiruoškite citrininį pudingą skanėsto viršui. Į nedidelį puodą ar prikaistuvį supilkite kokosų pieną, berkite eritritolį (ar kitą saldiklį) ir ciberžolę. Išmaišykite ir įjunkite vidutinę kaitrą.
5.
Kol kokosų pienas šyla, į dubenėlį išspauskite citrinos sultis ir į jose išmaišykite kukurūzų krakmolą. Šią masę pamažu nuolat maišydami supilkite į sušilusį kokoso pieną. Maišydami pakaitinkite ant vidutinės ugnies iki pudingas sutirštės. Nuimkite nuo kaitros.
6.
Citrininį pudingą paskirstykite stiklinėse ant čija pudingo.
7.
Galite tiekti iškart arba pudingui atvėsus laikyti šaldytuve.
8.
Prieš patiekiant galima papuošti kokoso kremu, pabarstyti kokoso drožlėmis.
Patarimai:
•
Saldumas. Jį drasiai koreguokite pagal savo skonį. Aš dažniausiai pusryčių receptams saldinti renkuosi eritritoli, nes jis nepakelia gliukozės kiekio kraujyje, tad sotumas trunka ilgiau, bet drąsiai jį keiskite savo mėgiamu saldikliu - stevija, klevų sirupu, medumi ar kt.
•
Iš anksto. Šį čija pudingą galite susluoksniuoti ir iš vakaro, pvz. stiklainiukuose, kuriuos labai patogu pasiimti į kelią. Darau taip - sumaišiusi čija pudingo ingredientus palieku juos pastovėti 20-30 min kambario temperatūroje, kad šiek tiek išbrinktų, tada gerai išmaišau ir padalinu į stiklainiukus. Tada išverdu citrininį pudingą, paskirstau ant čija pudingo viršaus, palieku pastovėti iki atvės, uždengiu stiklainius dangteliu ir dedu į šaldytuvą nakčiai.