INGREDIENTAI: 1 šaukštas vandens
Pagrindui:
15 vienetų sausainių (naudojau oreo)
35 gramai sviesto
Kremui:
440 gramų kreminio sūrio
300 gramų grietinėlės
150 gramų cukraus
10 gramų želatinos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame brinkti.
2.
Sausainius atskiriame pusiau, nubraukiame šaukšteliu įdarą į dubenį, o sausainius atidedame į šalį, susmulkiname iki trupinių.
3.
Sviestą ištirpiname. Sumaišome su sausainių trupiniais ir torto formos padą jais išklojame, suformuodami torto padą. Naudojau 16 - 18 cm skersmens formą.
4.
Kreminį sūrį sumaišome su cukrumi ir atidėtu sausainių įdaru.
5.
Grietinėlę išplakame iki standžių putų ir įmaišome į sūrio masę.
6.
Želatiną ištirpiname garų vonelėje. Jau šiek tiek pravėsusią supilame į sūrio masę. Gerai išmaišome. Gautą masę supilame ant sausainių pado. Dedame į šaldytuvą bent 4 val. stingti.
7.
Tortą puošiau braškėmis ir gėlytėmis iš kreminio sūrio, grietinėlės ir cukraus pudros.