INGREDIENTAI: 400 gramų lašišos filė
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
1 žiupsnelis prieskonių žuviai
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
Glazūrai:
2 šaukštai sviesto (arba aliejaus)
3 šaukštai klevų sirupo
1 šaukštelis grūdėtųjų garstyčių
1 šaukštas sojos padažo
1 vienetas žaliųjų citrinų (sulčių)
1 skiltelė česnako (smulkinto)
Pabarstymui:
pagal poreikį sezamo sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Lašišos filė supjaustome juostelėmis. Apšlakstome aliejumi, pabarstome druska, pipirais, žuvies prieskoniais.
2.
Glazūrai prikaistuvyje ištirpiname sviestą (jeigu laikotės pasninko, keiskite aliejumi). Supilame klevų sirupą, žaliosios citrinos sultis, sudedame garstyčias, smulkintą česnaką. Užverdame, pakaitiname apie 2 – 3 min, kol padažas pradės tirštėti. Nukeliame nuo kaitros.
3.
Įkaitiname karšto oro gruzdintuvę iki 200 C laipsnių. Jos krepšį patepame aliejumi. Lašišos filė juosteles sudedame vienu sluoksniu į gruzdintuvę. Kaitiname apie 5 – 7 min, kol lašiša šiek tiek paruduos.
4.
Dar šiltas juosteles aptepame glazūra. Pabarstome sezamo sėklomis.