INGREDIENTAI: 2 vienetai jautienos nugarinės kepsnių (naudojome „Feel the Beef“ marmurinės jautienos nugarinės kepsnius)
100 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
60 gramų sviesto
1 vienetas svogūnų
2 skiltelės česnako
2 šaukštai viskio (arba brendžio ar burbono)
1 šaukštas dižono garstyčių
1 šaukštelis vorčesterio padažo
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį žalumynų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į keptuvę dedame 2 v. š. sviesto. Kai sviestas išsilydo ir keptuvė gerai įkaista, dedame kambario temperatūros kepsnius ir kepame ant didelės kaitros 8 minutes, kas minutę apversdami. Jei norite pilnai iškepusių steikų, kepkite 12 minučių.
2.
Iškepusius kepsnius perkeliame į lėkštę, pabarstome druska ir pipirais bei leidžiame pailsėti kambario temperatūroje, kol paruošime padažą.
3.
Ruošiame padažą: keptuvėje išlydome likusį sviestą, sudedame kubeliais pjaustytą svogūną ir kepiname kelias minutes. Įtarkuojame česnaką ir kepiname dar minutę. Supilame viskį ir pakaitiname apie minutę, kol alkoholis išgaruoja. Sudedame garstyčias, Vorčesterio padažą, grietinėlę, kaitiname maišydami kelias minutes, kol padažas sutirštėja.
4.
Kepsnius grąžiname į keptuvę su padažu, patiekiant galima pabarstyti šviežiomis žolelėmis. Patiekite su mėgstamais garnyrais, tobula kombinacija būtų šilkinė bulvių košė ir keptos šparaginės pupelės šalia.