INGREDIENTAI: Tešlai:
140 gramų miltų
85 gramai sviesto (šalto, pjaustyto kubeliais)
80 gramų sūrio (smulkiai tarkuoto, naudojau Čederio)
1 žiupsnelis druskos
Įdarui:
300 gramų smidrų
4 vienetai kiaušinių
140 gramų pieno
100 gramų sūrio (tarkuoto, naudojau Čederio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Virtuvės kombaine (su peiliukais) sumalkite kelias sekundes miltus ir druską. Įdėkite sviestą ir sumalkite iki trupinių konsistencijos. Įberkite sūrį ir sumaišykite. Įpilkite 3 v.š. ledinio vandens ir sumalkite iki didelių trupinių konsistencijos (tešla jau pradeda jungtis, bet dar nesusijungė į kamuolį). Jei tešla vis dar labai sausa, įpilkite dar šiek tiek vandens ir sumalkite. Išimkite tešlą iš kombaino ir porą kartų apminkykite, kad ji tiesiog susijungtų. Suformuokite kamuolį, suvyniokite į plėvelę ir įdėkite 30 min į šaldytuvą.
2.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. Patepkite stačiakampę 35x12 cm tartų kepimo formą sviestu (dugną galima iškloti kepimo popieriumi).
3.
Pabarstykite kočiojimo kilimėlį šiek tiek miltais ir iškočiokite plonai tešlą. Išklokite ja kepimo formą. Įdėkite 20 min. į šaldiklį. Ištraukite iš šaldiklio, išklokite kepimo popieriumi ir įberkite keramikinius kepimo žirnius arba paprastas džiovintas pupas, arba žirnius ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 15 min. Išimkite popierių su žirniais ir kepkite dar apie 10 min. arba kol tešla taps auksinės spalvos. Išimkite ir šiek tiek atvėsinkite.
4.
Suplakite kiaušinius ir pieną iki vientisos konsistencijos.
5.
Tarto dugną pabarstykite 1/2 sūrio, ant viršaus išdėliokite smidrus. Įpilkite kiaušinių mišinį ir pabarstykite likusia 1/2 sūrio. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 30-35 min. Ištraukite iš orkaitės ir šiek tiek atvėsinkite. Išimkite iš kepimo formos ir pateikite. Skanaus