INGREDIENTAI: 1 vienetas cukinijų (jaunos)
150 gramų varškės
2 vienetai kiaušinių
50 gramų mocarela sūrio (tarkuoto)
4 šaukštai kvietinių miltų
2 skiltelės česnako (smulkinto)
1 šaukštas žalumynų (smulkintų krapų, baziliko, svogūnų laiškų)
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
1 šlakelis aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Cukiniją sutarkuojame burokine tarka, pabarstome druska, pipirais ir leidžiame šiek tiek pastovėti, susidariusį skystį nupilame.
2.
Į cukinijų masę dedame varškę, tarkuotą mocarelą, smulkintą česnaką, mušame kiaušinius, beriame žalumynus ir miltus. Gerai išmaišome.
3.
Kepame blynelius gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
4.
Valgome su grietine.