INGREDIENTAI: 500 gramų varškės (drėgnesnės)
150 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
2 vienetai kiaušinių
1 šaukštas cukraus
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Užpilui:
2 vienetai obuolių (mažesnių)
50 gramų sviesto
50 gramų cukraus
1 šaukštelis cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į dubenį dėti varškę, berti cukrų, vanilinį cukrų, druską, įmušti kiaušinius ir gerai ištrinti šakute ar šaukštu.
2.
Į atskirą dubenį suberti miltus, kepimo miltelius, išmaišyti ir po truputį berti į dubenį su varške, minkyti. Miltų gali reikėti ir mažiau ar daugiau, tad neskubėkite suberti visų. Masė turi būti minkšta, bet tvirta tiek, kad būtų galima paimti rankomis.
3.
Imti gabaliuką paruoštos masės ir formuoti kamuolius, tuomet juos šiek tiek suploti delnais.
4.
Skardą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti varškėtukus ir kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 minutes arba kepti aliejumi įkaitintoje keptuvėje ant nedidelės kaitros po kelias minutes iš abiejų pusių iki kol gražiai apskrus.
5.
Obuolius nulupti, perpjauti pusiau, išpjauti sėklas ir supjaustyti nedideliais kubeliais.
6.
Į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti, suberti cukrų ir pakaitinti iki kol cukrus ištirps, tuomet sudėti obuolius ir vis maišant pakepti apie 7 minutes.
7.
Iškepusius varškėčius dėti į lėkštes, uždėti karamelizuotų obuolių ir užpilti susidariusio skysčio nuo obuolių.