TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-21 15:37
Šventiniai paukštienos drebučiai
Šventiniai paukštienos drebučiai

Porcijų skaičius: 6


INGREDIENTAI:
1 ir 1/3 kilogramo kalakutų šlaunelių
2 vienetai vištienos ketvirčių (didesnių)
2 vienetai morkų
1 vienetas svogūnų (didelio)
4 skiltelės česnako
1/4 vieneto salierų šaknų
2 lapai lauro lapų
pagal skonį petražolių
pagal poreikį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį želatinos

PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Paukštieną sudėti į puodą, užpilti šaltu vandeniu ir virti iki užvirs.

2.
Tuomet vandenį nupilti, užpilti švariu šaltu vandeniu, dėti morkas, svogūną, česnakus, lauro lapus, pipirų žirnelius, salierą, petražolių šakeles, berti druską ir virti toliau, vis nugriebiant putas, kol mėsa išvirs.

3.
Iš puodo išimti išvirusią mėsą, truputį atvėsinti, nukaulinti, supjaustyti.

4.
Sultinį perkošti per sietelį, įdėti tinkamą želatinos, pagal nurodymus ant pakelio.

5.
Morkas supjaustyti norimo dydžio gabalėliais. Formą (naudojau kekso) ištiesti maistine plėvele, sudėti morkas, dėti petražoles, krapus, pilti truputį sultinio su želatina ir dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.

6.
Tuomet dėti visą mėsą ir užpilti likusiu sultiniu, dėti į šaldytuvą sustingti.


Patarimai:

Daugiau apie želatiną paskaityti galima paspaudus čia




admin · 2024-09-09 15:33 · 74 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt