INGREDIENTAI: 300 gramų kvietinių miltų
300 gramų varškės 9% (naudoju birią)
4 vienetai kiaušinių
200 mililitrų kefyro
60 gramų sviesto (tirpinto)
5 šaukštai cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio sodos
1 žiupsnelis druskos
pagal skonį vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Varškę kartu su kiaušiniais, cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska ištriname elektriniu trintuvu, kad neliktų varškės gumuliukų. Įpilti kefyrą bei tirpintą sviestą ir gerai viska kartu išplakti.
2.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir soda ir įsijoti į paruoštą masę. Tešla bus labai tiršta, elastinga. Aš palieku tešlą truputį pastovėti, apie 10-15 minučių.
3.
Kepti įkaitintoje blynų keptuvėje. Kiekvieną kepimą tepti keptuvę riebalais.