INGREDIENTAI: 250 gramų juodojo šokolado (rekomenduoju naudoti su riešutais)
3 vienetai kiaušinių
150 gramų sviesto
105 gramai cukraus
60 gramų kvietinių miltų (gali daugiau prireikti)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 šaukštelis vanilinio cukraus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Garų vonelėje išlydyti sviestą, o kai jau bus ištirpęs dėti šokoladą gabaliukais ir išlydyti. Paliekame atvėsti.
2.
Į atvėsusią masę berti cukrų, vanilinį cukrų, vanilės ekstraktą ir druską, įmušti kiaušinius. Viską plakti elektriniu plaktuvu apie 5 min. Beriame miltus ir maišome, kol neliks sausų miltų.
3.
Sušlapiname kepimo popierių, nukratome ir dedame į kepimo formą. Dedame tešlą.
4.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min, kepimo laikas priklauso nuo formos dydžio.
5.
Braunį atvėsiname ir galima pjaustyti.