INGREDIENTAI: 500 gramų bulvių
150 gramų fermentinio sūrio (arba kietojo sūrio, tarkuoto)
30 mililitrų alyvuogių aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal skonį itališkų žolelių (arba provanso, raudonėlių ar kitų žolelių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
1.
Bulves gerai nuplauti, dėti į puodą, berti druską, pilti vandenį, kad apsemtų ir virti iki tol, kol bulvės beveik išvirs - jos neturi būti labai minkštos ir pervirusios.
2.
Išvirus bulvėms, nukošti, palaukti, kol atvės ir supjaustyti skiltelėmis. Kiekvieną skiltelę aptepti aliejumi, pabarstyti druska ir pipirais, itališkomis žolelėmis.
3.
Kepimo formą ištepti aliejumi arba ištiesti kepimo popieriumi, sudėti bulves.
4.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje apie 15 minučių, tuomet pabarstyti sūriu ir pakepti dar apie 5 - 10 minučių iki kol gražiai apskrus.