INGREDIENTAI: 5 vienetai kiaušinių
300 gramų kvietinių miltų (+formai patepti)
200 gramų grietinės
200 gramų cukraus
180 gramų sviesto (kambario temperatūros, +formai patepti)
2 šaukštai pieno
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus
0.5 šaukštelio druskos
Įdarui:
80 gramų rudojo cukraus
1.5 šaukšto malto cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Cinamoninis cukrus įdarui: sumaišyti rudąjį cukrų ir cinamoną. Atidėti į šalį.
2.
Kepimo formą ištepti sviestu, pabarstyti miltais.
3.
Dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
4.
Elektriniu plakikliu minkštą sviestą suplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kol sviestas taps purus (keletą minučių). Sudėti grietinę. Išplakti. Supilti pieną. Į tešlą po vieną įmaišyti kiaušinius. Suberti miltus ir maišyti tik tiek, kad neliktų sausų miltų.
5.
Į kepimo formą sudėti maždaug vieną trečdalį tešlos, paskirstyti tolygiai. Ant tešlos suberti pusę cinamoninio cukraus. Dėti antrą trečdalį tešlos ir taip pat apiberti cukrumi. Sudėti likusią tešlą. Barstant cinamoninį cukrų gali atrodyti, kad jo per daug, bet iškepus, jis pasiskirsto ir nėra per daug.
6.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50-55 min. Ar iškepė, patikrinti mediniu smeigtuku. Įkišus ir ištraukus, jis turi likti sausas, neapsivėlęs.