INGREDIENTAI: 200 mililitrų vandens (šilto)
200 gramų kvietinių miltų
150 gramų cukraus
40 gramų aliejaus (be kvapo)
40 gramų kakavos
1 šaukštas acto 9%
1 šaukštelis sodos
pagal skonį vanilės
Glajui:
100 gramų juodojo šokolado
50 mililitrų pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį pilti vandenį, berti cukrų, vanilę, kakavą ir maišyti iki kol cukrus ištirps. Tuomet pilti aliejų, įsijoti miltus su soda ir gerai išmaišyti. Pilti actą ir gerai permaišyti.
2.
Į kepimo formą (naudojau 24 cm skersmens) įtiesti kepimo popierių, supilti paruoštą tešlą.
3.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 25 - 30 minutes. Svarbu neperkepti.
4.
Iškepusį pyragą subadyti mediniu smeigtuku.
5.
Glajui į puodą pilti pieną, pašildyti, sudėti šokoladą ir maišyti iki tol kol ištirps ir masė taps vientisa.
6.
Paruoštu glajumi apipilti pyragą ir palikti iki kol visiškai atvės.