INGREDIENTAI: 350 gramų kvietinių miltų
150 mililitrų vandens (šilto)
20 gramų sviesto (kambario temperatūros)
10 gramų druskos
Pagrindui:
150 gramų kvietinių miltų
135 mililitrai vandens (šilto)
10 gramų sausų mielių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlos pagrindui skirtus produktus sumaišyti, uždengti ir palikti stovėti 30 min.
2.
Į dubenį dėti pastovėjusį pagrindą, sviestą, pilti vandenį, berti miltus, druską ir užminkyti tešlą. Minkyti, kol tešla beveik nelips prie rankų (5-10 min.). Suformuoti kamuoliuką, uždengti ir palikti pakilti ~30 min.
3.
Pakilusią tešlą šiek tiek perminkyti ir padalinti ją į dvi ar tris dalis. Kiekvieną dalį suformuoti kaip parodyta video, , suformuotas bagetes dėti ant miltuoto rankšluostėlio, gerąja puse į apačią ir uždengus palikti pakilti ~40 min.
4.
Orkaitę įkaitinti kartu su skarda, kurioje kepsit, iki 250 C temperatūros.
5.
Įkaitintą skardą išimti ir atsargiai perkelti ant rankšluosčio kildintas bagetes, labai aštriu peiliu įpjauti keliose vietose ir šauti kepti. Orkaitės apačioje dėti karščiui atsparų indelįsu verdančiu vandeniu. Pakepus ~10 min, išimti indelį su likusiu vandeniu (išleidžiant garus iš orkaitės), sumažinti kaitrą iki 210 C laipsnių, kepti dar 10 minučių.
Redos receptai dar skanesni iš pačios Redos kuriamų indų, kuriais galite pasigrožėti čia.