INGREDIENTAI: 400 gramų voveraičių
270 gramų sluoksniuotos tešlos
120 gramų sūrio
3 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Voveraites nuvalyti ir supjaustyti vidutinio dydžio gabaliukais, suberti į keptuvę ir kepti apie 15 minučių iki kol skystis išsiskirs, o tuomet nugaruos ir voveraitės iškeps. Pabarstyti druska, pipirais.
2.
Kepimo formą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti tešlos lakštą, jei naudojate tešlą mažais lakštais, suglauskite juos šonais ir šiek tiek pakočiokite iki vientisumo. Tuomet subadyti šakute.
3.
Sutarkuoti sūrį, įspausti česnako ir permaišyti, tuomet paskirstyti per visą tešlos plotį. Ant sūrio sudėti voveraites.
4.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kaitinimas apačia + vėjelis) apie 15 minučių iki kol apkeps ir iškeps.
5.
Iškepus galima pagardinti mėgiamomis žolelėmis.