INGREDIENTAI: 400 gramų maltos vištienos
3 vienetai bulvių (didesnių arba 4 mažesnių)
2 vienetai burokėlių (virtų, tarkuotų)
2 vienetai morkų (didesnių arba 3 mažesnių)
2 vienetai raugintų agurkų
1 vienetas kiaušinių
2 vienetai svogūnų
pagal skonį prieskoninių žolelių
pagal skonį lauro lapų
pagal poreikį sviesto (lydyto)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Kukuliams į dubenį dėti vištieną, įmušti kiaušinį, smulkia burokine tarka įtarkuoti vieną morką, pagardinti prieskoninėmis žolelėmis, pipirais ir druska. Išmaišyti.
2.
Rankomis imti po gabalėlį paruoštos mėsos masės ir formuoti kukuliukus. Man pavyko padaryti 18 vienetų.
3.
Į puodą įpilti vandens, užvirti, sudėti mėsos kukuliukus ir virti 7 - 10 minučių.
4.
Bulves supjaustyti kubeliais, suberti į puodą su kukuliais.
5.
Į keptuvę dėti sviestą, ištirpinti. Svogūnus susmulkinti, sutarkuoti morką, suberti į keptuvę. Apkepti.
6.
Raugintus agurkus supjaustyti nedideliais kubeliais.
7.
Į puodą su mėsos kukuliais sudėti apkeptus svogūnus su morkomis, agurkus. Pagardinti druska, pipirais, sudėti lauro lapelius. Pavirti iki kol bulvės suminkštės, tuomet sudėti burokėlius, užvirti. Kai užvirs, puodą nukelti nuo kaitros. Prieš tiekiant pabarstyti prieskoninėmis žolelėmis.