INGREDIENTAI: 0.5 vieneto moliūgų (be žievės ir sėklų)
2 vienetai bulvių
1 vienetas morkų
30 vienetų rudmėsių
1 litras jautienos sultinio
Kepimui:
70 gramų sviesto
Patiekiant:
1 pundelis petražolių (smulkintų)
100 mililitrų grietinėlės
pagal poreikį kietojo sūrio (tarkuoto)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Visas daržoves supjaustome gabalėliais, dedame į puodą su sultiniu ir verdame maždaug 40-50 minučių, kol gerai suminkštės. Tuomet trintuvu triname daržoves iki tyrės. Tirštumą reguliuojame pagal skonį. Man patinka, kai būna tirščiau.
2.
Apkepiname šviežiai rinktas rudmėses keptuvėje svieste apie 10 min.
3.
Pilame į dubenėlius trintą sriubą, įdedame šaukštą keptų rudmėsių, pagardiname grietinėle ir tarkuotu sūriu, pabarstome petražolėmis.