INGREDIENTAI: 600 mililitrų sultinio
400 gramų lašišos
125 mililitrai grietinėlės (10%-13%)
100 gramų konservuotų kukurūzų
2 vienetai bulvių
1 vienetas svogūnų
1 vienetas salierų stiebų
1 vienetas morkų
0.5 šaukšto kvietinių miltų
pagal skonį druskos
pagal poreikį krapų
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Daržoves nuvalyti, svogūną ir saliero stiebą smulkiai sukapoti, bulves ir morkas supjaustyti kąsnio dydžio kubeliais. Krapus sukapoti.
2.
Žuvį supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais.
3.
Puode įkaitinti aliejų. Sudėti svogūnus, morką ir salierą. Maišant kepti 5 - 7 minutes.
4.
Suberti miltus, permaišyti ir maišant įpilti karštą sultinį. Užvirti.
5.
Į puodą suberti bulves, pagardinti druska ir virti 15 - 20 min. Į puodą įdėti žuvį, kukurūus, užvirti ir virti 5 min.
6.
Įpilti grietinėlę ir užvirti. Išjungti kaitrą. Suberti krapus ir palaikyti uždengtą puodą 5 minutes.
Patarimai:
•
Sultinį galima naudoti žuvies, mėsos ar daržovių.