TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Salotų laiveliai su krevetėmis
Salotų laiveliai su krevetėmis

Porcijų skaičius: 12


INGREDIENTAI:
220 gramų krevečių be kevalo (naudojau smulkiais šaldytas, jau apvirtas)
1 gūželė iceberg salotų (ar kitokios tvirtesnės išgaubtos salotos)
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas mango vaisiaus (vidutinio dydžio arba 200g konservuotų ananasų)
1 vienetas avokadų (vidutinio dydžio, galima nedėti)
1 vienetas rausvųjų svogūnų (nedidelio)
0.5 vieneto žaliųjų citrinų (arba ketvirčio paprastos citrinos)
2 šaukšteliai sriracha padažo (arba sweet chilli ar kitokio aštresnio padažo ar tiesiog pagal skonį čili miltelių)
1 sauja kalendros (arba patražolių)
1 skiltelė česnako
pagal skonį druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų (arba citrinpipirių)
Padažui:
1 šaukštas majonezo
1 šaukštas varškės užtepėlės (arba kreminio sūrio, naudojau Vilkyškių varškės užtepėlę su česnakais)
0.5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių
šiek tiek maltų juodųjų pipirų (arba citrinpipirių)

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Jei krevetes naudojate šaldytas apvirtas, pirmiausia atitirpinkite. Aš darau taip - suberiu į verdantį pasūdytą vandenį ir pakaitinu iki minutės. Tada labai gerai nuvarvinu. Jei krevetes naudojate neapvirtas, žr. patarimus.

2.
Gerai nuvarvintas krevetes sudėti į dubenį, pabarstyti trupučiu druskos, pipirų, dėti sriracha padažą (ar čili padažą), įspausti žaliosios citrinos sultis ir česnako skiltelę. Gerai išmaišyti. Palikti pastovėti, kol ruošite kitus ingredientus.

3.
Mango vaisių, papriką ir avokadą supjaustyti nedideliais kubeliais. Svogūną ir kalendrą smulkiai sukapoti. Viską dėti į dubenį su krevetėmis.

4.
Salotos gūžę atsargiai išskirstyti lapeliais. Aš darau taip - nupjaunu salotos kotą ir nuo apačios švelniai vynioju lapelius, stengdamasi jų nesulaužyti.

5.
Padažui varškės užtepėlę sumaišyti su majonezu, rūkytos paprikos milteliais ir trupučiu maltų pipirų.

6.
Padažą dėti į dubenį su kitais ingredientas. Išmaišyti. Paragauti, ar patinka skonis. Jei norisi, įberti druskos ir/ar pipirų ar sriracha padažo.

7.
Krevečių salotas paskirstyti į salotų "dubenėlius". Pabarstyti šviežiai maltais pipirais, papuošti kalendrų ar petražolių lapeliais. Tiekti iškart.


Patarimai:

Varškės užtepėlę padažui naudojau, nes ji, nors pagaminta iš 97% varškės, yra tobulai kremiška, švelnaus skonio, tad puikiai tinka salotų padažams gaminti.


Krevetes šiems laiveliams man patinka naudoti smulkias jau apvirtas, bet jei naudotumėte šviežias krevetes, jas tiesiog apkepinkite ant trupučio sviesto su šiek tiek česnako, druskos ir pipirų. Jei krevetės didelės, jas galite perpjauti į kelias dalis arba palikti nesmulkintas.




admin · 2024-10-11 03:33 · 29 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt