INGREDIENTAI: 1 vienetas cukinijų (jaunos, tarkuotos)
5 šaukštai vandens (nereikia, jei vietoje linų sėmenų naudosite kiaušinį)
2 šaukštai maltų linų sėmenų (arba 1 kiaušinio)
1 šaukštas avižinių miltų (arba pagal poreikį)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Kepimui:
1 šlakelis aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Cukiniją sutarkuoti per burokinę tarką, tarkius sudėti į marlę ir gerai nuspausti skystį.
2.
Į dubenėlį berti maltus linų sėmenis, pilti vandenį, gerai išmaišyti.
3.
Į dubenį sudėti cukinijų tarkius, berti miltus, linų sėmenų ir vandens mišinį, berti druską, pipirus ir gerai išmaišyti.
4.
Į keptuvę pilti aliejų, įkaitinti, šaukštu formuoti norimo dydžio blynelius ir kepti ant vidutinės kaitros iš abiejų pusių, kol iškeps ir gražiai apskrus.
5.
Iškeptus blynelius dėti ant popierinių rankšluosčių, kad išbėgtų riebalų perteklius.