TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Patarlė:
Drėgnas citrininis jogurto keksas su glajumi
Citrininis jogurtinis keksas su glajumi

Porcijų skaičius: 8


INGREDIENTAI:
Tešlai:
275 gramai jogurto, natūralaus
180 gramų miltų
3 vienetai kiaušinių
125 gramai cukraus
120 mililitrų saulėgrąžų aliejaus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai citrinos žievelės (tarkuotos geltonosios dalies)
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus (ar vanilės ekstrakto)
1/3 šaukštelio druskos (smulkios)
Sirupui:
75 mililitrai citrinų sulčių
65 gramai cukraus
Glajui:
240 mililitrų cukraus pudros
2 šaukštai citrinų sulčių

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C laipsnių.

2.
Viename dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius ir druską.

3.
Kitame dubenyje sumaišome jogurtą, cukrų, kiaušinius, citrinos žievelę ir vanilę. Miltų mišinį įsijojame į jogurto masę ir lėtai išmaišome. Šaukštu įmaišome aliejų.

4.
Pailgą kepimo formą aukštesniais kraštais patepame sviestu ir pabarstome miltais. Supilame tešlą ir kepame įkaitintoje orkaitėje 50 min. Pabaigoje kepimo patikriname mediniu krapštuku ar keksas iškepęs. Kai keksas iškepa, išimame iš orkaitės ir paliekame formoje 10 min. ataušti. Po to atsargiai išimame iš kepimo formos ir padedame ant grotelių, o groteles uždedame ant lėkštės.

5.
Sirupas – į nedidelį prikaistuvį supilame citrinos sultis ir cukrų, kaitiname ant silpnos ugnies, kol cukrus ištirpsta. Paliekame šiek tiek atvėsti. Sirupą pamažu užpilame ant dar šilto kekso naudodami šaukštą. Kai sirupas nuo kekso nubėga į lėkštę, galima keksą sulaistyti dar kelis kartus. Po to keksą paliekame visiškai atvėsti.

6.
Glajus – glajui skirtus ingredientus sumaišome viename dubenėlyje ir užpilame ant kekso. Skanaus!




admin · 2024-10-14 03:33 · 60 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt