TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Vardadienius šiandien švenčia: Teresė Galimintas Domantė Leonardas
Briuselio kopūstai šoninės ir sūrio padaže
Briuselio kopūstai šoninės ir sūrio padaže

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
500 gramų briuselio kopūstų
200 mililitrų grietinėlės
130 gramų rūkytos šoninės
80 gramų kietojo sūrio
3 skiltelės česnako
2 šaukštai garstyčių
1 žiupsnelis muskato
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį sviesto

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Susitvarkome briuselio kopūstus - nupjauname kotelius, nuimame išorinius lapelius ir 4-5 minutes paverdame sūdytame vandenyje. Nepervirkite, mums reikia, kad jie tik šiek tiek suminkštėtų ir įgautų spalvą.

2.
Per tą laiką ant sviesto pasikepiname smulkiai pjaustytą šoninę iki norimo traškumo. Į šoninę dedame apvirtus kopūstus ir dar minutę-dvi pakepiname.

3.
Smaišome grietinėlę su garstyčiomis, išspaustu česnaku, druska, pipirais, muskatu ir 40 g smulkiai tarkuoto kietojo sūrio. Užpilame mišiniu briuselio kopūstus, viską sudedame į kepimui skirtą formą, ant viršaus dar pabarstome likusį sūrį.

4.
Kepame įkaitintoje iki 200 laipsnių temperatūros orkaitėje 20 minučių.



Daugiau keto draugiškų Simonos receptų ir mitybos patarimų rasite jos tinklaraštyje bei knygoje.



admin · 2024-10-15 03:33 · 9 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt