INGREDIENTAI: 250 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
2 vienetai kiaušinių
170 gramų sviesto
130 gramų rudojo cukraus
50 gramų balto šokolado (kepiniams)
2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
250 gramų maskarponės sūrio
Papuošimui:
pagal poreikį marcipanas (naudojau morkytes)
pagal poreikį maskarponės sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą ištirpinti. Palikti kiek pravėsti. Supilti cukrų, vanilės ekstraktą, gerai išmaišyti. Įmušti kiaušinius, paplakti iki vientisos masės.
2.
Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
3.
Miltus supilti į skystą masę, išmaišyti iki vientisos masės.
4.
Šokoladą supjaustyti gabaliukais, suberti į tešlą dar kartą gerai išmaišyti. Tešla bus pakankamai lipni ir tiršta.
5.
Sudėti tešlą į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi.
6.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 30 minučių.
7.
Iškepusi, išimti, leisti pilnai atvėsti. Perpjauti pyragą skersai į dvi dalis (viršus ir apačia).
8.
Apatinę dalį aptepti maskarponės kremu, uždėti viršutinę dalį, švelniai paspausti.
9.
Padalinti pyragą į lygius kvadratėlius.
10.
Kiekvieno gabaliuko viršų papuošti maskarponės kremu (išspausti per dekoravimo antgalį) ir uždėti marcipaninę morkytę.