TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-21 10:49
Biskvitinis pyragas su maskarpone
Biskvitinis pyragas su maskarpone

Porcijų skaičius: 12


INGREDIENTAI:
250 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
2 vienetai kiaušinių
170 gramų sviesto
130 gramų rudojo cukraus
50 gramų balto šokolado (kepiniams)
2 šaukšteliai vanilės ekstrakto
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
250 gramų maskarponės sūrio
Papuošimui:
pagal poreikį marcipanas (naudojau morkytes)
pagal poreikį maskarponės sūrio

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Sviestą ištirpinti. Palikti kiek pravėsti. Supilti cukrų, vanilės ekstraktą, gerai išmaišyti. Įmušti kiaušinius, paplakti iki vientisos masės.

2.
Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.

3.
Miltus supilti į skystą masę, išmaišyti iki vientisos masės.

4.
Šokoladą supjaustyti gabaliukais, suberti į tešlą dar kartą gerai išmaišyti. Tešla bus pakankamai lipni ir tiršta.

5.
Sudėti tešlą į kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi.

6.
Kepti įkaitintoje iki 180 C laipsnių temperatūros orkaitėje 30 minučių.

7.
Iškepusi, išimti, leisti pilnai atvėsti. Perpjauti pyragą skersai į dvi dalis (viršus ir apačia).

8.
Apatinę dalį aptepti maskarponės kremu, uždėti viršutinę dalį, švelniai paspausti.

9.
Padalinti pyragą į lygius kvadratėlius.

10.
Kiekvieno gabaliuko viršų papuošti maskarponės kremu (išspausti per dekoravimo antgalį) ir uždėti marcipaninę morkytę.




admin · 2024-10-16 15:33 · 51 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt