INGREDIENTAI: 400 gramų maltos mėsos
2 vienetai bulvių (didesnių arba 3 mažesnių)
200 mililitrų kefyro
200 gramų kvietinių miltų
1 vienetas kiaušinių
0.5 šaukštelio sodos
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Išvirkite bulves (su lupenomis), pravėsusias nulupkite ir dėkite į dubenį. Supilkite kefyrą ir viską sutrinkite iki vientisos masės, nepalikite gumuliukų.
2.
Įmuškite kiaušinį ir į tešlą supilkite miltus.
3.
Nugesinkite sodą su kefyru ir pilkite į gautą masę. Užminkykite tešlą. Ji turėtų būti minkšta, elastinga. Jei atrodo per lipni, įdėkite dar šiek tiek miltų, o jei per kieta - įpilkite dar šiek tiek kefyro. Tešlą palikite pastovėti 10-15 min.
4.
Tešlai pastovėjus, pjaukite gabalėlį ir iplonai škočiokite, supjaustykite plonomis išilgomis juostelėmis.
5.
Į maltą mėsą berkite druskos ir mėgstamų prieskonių, išmaišykite. Iš jos formuokite dešreles. Kiekvieną jų apvyniokite tešla nepaliekant tarpų.
6.
Suformuotus Čičinsko kepsnius dėkite į įkaitintą aliejų ir virkite 15-20 minučių. Tradiciškai Čičinsko kepsnys patiekiamas su marinuotais agurkėliais ir marinuotais svogūnais.