INGREDIENTAI: 500 mililitrų pieno
450 gramų kvietinių miltų
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
1 šaukštas cukraus
1.5 šaukštelio sausų mielių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
0.5 šaukštelio druskos
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Nedideliame puode ant vidutinės ugnies kaitinkite pieną ir sviestą. Kai maždaug pusė sviesto ištirps, nukelkite nuo ugnies ir toliau maišykite, kol likęs sviestas išsilydys. Leiskite atvėsti.
2.
Nedideliame dubenyje suplakite kiaušinius ir vanilę.
3.
Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, mieles ir druską. Lėtai supilkite šiltą pieną ir plakite, kol susimaišys. Įmaišykite išplaktą kiaušinių masę, kol susidarys tiršta tešla.
4.
Laisvai uždenkite plastikine plėvele ir padėkite į šiltą vietą, kol tešlos kiekis padidės dvigubai ir paviršiuje pasirodys burbuliukai, maždaug apie valandą.
5.
Pakilusią tešlą gerai išmaišykite ir kepkite vaflinėje pagal gamintojo instrukcijas. Mūsų pastebėjimas, jog kepant čirvinių blynų keptuvėje vaflis įgauna gražią spalvą, traškią plutelę ir minkštą vidų. O kepant belgiškų vaflių keptuvėje, vaflis išeina itin storas ir purus. Receptas vienas, o skoniai visai kiti, nors skiriasi tik keptuvė. Išbandykite ir jūs.