INGREDIENTAI: Padažui:
4 šaukštai grietinės (naudojau riebesnę)
4 šaukštai majonezo
100 gramų fermentinio sūrio (tarkuoto)
3 skiltelės česnako
100 gramų saulėje džiovintų pomidorų
Kukuliams:
400 gramų maltos vištienos
1 vienetas kiaušinių
1 vienetas svogūnų
30 gramų džiūvėsėlių
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis itališkų žolelių (arba baziliko, Provanso žolelių ar kitų mėgstamų)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
VIŠTIENOS KUKULIŲ SŪRIO PADAŽE PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Kukuliams svogūną smulkiai supjaustyti.
2.
Į dubenį dėti svogūną, mėsą, įmušti kiaušinį, berti džiūvėsėlius, įspausti česnako skilteles, berti itališkas žoleles, druską, pipirus. Išmaišyti ir palikti pastovėti apie 10 min, kad išbrinktų.
3.
Iš paruoštos masės suformuoti nedidelius kukulius. Kepimo formą patepti aliejumi, sudėti kukulius paliekant tarpus.
4.
Kukulius kepti įkaitintoje iki 200°C orkaitėje, vidurinėje lentynoje 15-20 min., iki kol iškeps.
5.
Padažui saulėje džiovintus pomidorus supjaustyti smulkiais gabaliukais, dėti į dubenį. Tuomet sudėti grietinę, majonezą, berti tarkuotą fermentinį sūrį, įspausti česnako skilteles ir išmaišyti.
6.
Apkepintus kukulius užpilti paruoštu padažu ir kepti apie 10 min., įkaitintoje iki 180°C orkaitėje.