INGREDIENTAI: Karameliniam kremui:
320 gramų kondensuoto pieno, saldinto
320 gramų kondensuoto pieno, nesaldinto
5 vienetai kiaušinių trynių
1 šaukštelis vanilės esencijos (nebūtina)
Beze kremui:
3 vienetai kiaušinių baltymų
150 gramų cukraus
60 mililitrų portveinas (galima keisti kitu raudonu vynu ar net parūgštintu vandeniu)
Pabarstymui:
1 šaukštas malto cinamono
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Karameliniam kremui į keptuvę supilame kondensuotą pieną ir saldintą kondensuotą pieną. Nuolat maišydami(!), kaitiname ant aukščiausios kaitros, kol kiek paruduos ir sutirštės. Tai gali ilgai užtrukti, prieš pabaigą, maišome intensyviai. Karamelinė masė neturi būti karamelizuoto kondensuoto pieno ("rududu") tirštumo, nes vėliau ją tirštinsime tryniais.
2.
Išplakame trynius, jeigu naudojate, supilame vanilės esenciją ir po truputį sudedame į juos karštą karamelinę masę. Išmaišome.
3.
Supilame karamelinę masę su tryniais atgal į keptuvę ir, nuolat maišydami(!), kaitiname ant vidutinės-aukštos kaitros, kol dar kiek sutirštės. Neperkaitiname.
4.
Supilame kremą į indelius ir paliekame juos šaldytuve mažiausiai 3 valandas.
5.
Bezė kremui supilame vyną ir suberiame cukrų į puodą. Kaitiname, kol pasieks apie 115 C laipsnių temperatūrą arba kol įlašinus lašelį sirupo į šaltą vandenį, jis susisuks į kietą kamuoliuką.
6.
Kol verda sirupas, išplakame baltymus iki minkštų putų konsistencijos.
7.
Paruoštą karštą sirupą, ant vidutinio greičio plakant baltymus, lėtai, nuo indo sienelės, supilame į baltymus. Plakame ant aukščiausio greičio, kol bezė kremas kiek atvės ir sustandės.
8.
Prieš patiekiant, supilame bezė kremą į konditerinį maišelį ir išspaudžiame jį ant sustingusio karamelinio kremo. Apibarstome maltu cinamonu.