TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2025-01-29 04:53
Varškės ir obuolių pyragas
Varškės ir obuolių pyragas

Porcijų skaičius: 10


INGREDIENTAI:
Tešlai:
200 gramų miltų
120 gramų sviesto
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas grietinės
1 šaukštas jogurto, natūralaus
1 vienetas kiaušinių trynių
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
šiek tiek druskos
Įdarui:
1 kilogramas varškės
500 gramų obuolių (nulupti ir supjaustyti)
5 vienetai kiaušinių trynių
6 vienetai kiaušinių baltymų
200 gramų cukraus
1 šaukštelis vanilės esencijos
1 žiupsnelis druskos

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Ruošiame tešlą: sudėkite visus ingredientus į virtuvės kombaino indą ir keletą kartų prasukite, kad visi ingredientai susijungtų ir tešla taptų stambių trupinių konsistencijos. Išimkite tešlą į dubenį.

2.
Ruošiame varškės kremą: suplakite trynius su cukrumi iki purumo. Atskirai suplakite baltymus su druska ir vanilės ekstraktu iki standžių putų. Atsargiai su mentele sumaišykite trynius su varške ir įmaišykite baltymus.

3.
Įkaitinkite orkaitę iki 170 C. Išklokite 26 cm diametro apvalios kepimo formos dugną kepimo popieriumi, o šonus patepkite sviestu.

4.
Paimkite 2/3 tešlos ir įberkite ją į kepimo formą. Tešla turi padengti formos dugną. Ant viršaus išdėliokite 1/2 obuolių. Obuolius padenkite 1/2 varškės kremo. Viršų vėl padenkite obuoliais, o juos - likusiu varškės kremu. Viską pabarstykite likusia tešla ir pašaukite pyragą į orkaitę. Pyrago sluoksniai - tešla, obuoliai, varškės, įdaras, obuoliai, varškės įdaras, tešla.

5.
Kepkite 1 - 1:15 val. Palikite 30 minučių išjungtoje orkaitėje. Išimkite ir atvėsinkite formoje. Išimkite iš formos ir įdėkite į šaldytuvą arba iš karto pateikite. Patiekiant pyragą galima papuošti plakta grietienėle (kaip pavaizduota nuotraukoje). Skanaus!




admin · 2024-10-24 03:33 · 65 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt