INGREDIENTAI: 200 gramų juodojo šokolado
200 gramų kondensuoto pieno, saldinto
100 gramų riešutų (ar kitų priedų, žr. patarimus)
PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Šokoladą smulkiai supjaustyti.
2.
Kondensuotą pieną supilti į dubenį ir kaitinti virš garų vonelės (arba tiesiai puode, bet ant labai nedidelės ugnies), nuolat maišant iki kondensuotas pienas bus karštas paliesti (užvirinti nereikia).
3.
Kai bus karštas, dubenį nuimti nuo garų vonelės ir į kondensuotą pieną suberti šokoladą. Maišyti, kol šokoladas ištirps. Sudėti pasmulkintus riešutus (ar kitus priedus) ir dar kartą išmaišyti.
4.
Masę sukrėsti į nedidelę kepimo popieriumi išklotą formelę, išlyginti paviršių. Arba krėsti tiesiai ant kepimo popieriaus ir peiliu suformuoti norimo dydžio stačiakampį - šokoladinį masė būna gana tiršta, tą padaryti lengva.
5.
Dėti į šaldytuvą 2-3 valandoms (arba nakčiai), kad sustingtų.
6.
Sustingus pjaustyti kvadratėliais ar kitomis formomis. Laikyti sandariame indelyje šaldytuve.
Patarimai:
•
Šokoladą galite keisti į pienišką ar net baltą. Jeigu gaminsite su juodu šokoladu, vadovaukitės recepto proporcijomis, o jeigu su pienišku ar baltu, kaitindami kondensuotą pieną papildomai įdėkite 50 g sviesto - saldainiai bus malonesnės tekstūros (šių šokoladų riebumas mažesnis už juodo).
•
Nuotraukoje esančius saldainius gaminau su skrudintais lengvai pasūdytais žemės riešutais, tačiau juos galite keisti kitais mėgiamais riešutais ar net smulkintais sausainiais, mažais zefyriukais, džiovintais vaisiais, smulkintais karameliniais saldainiais ar kuo tik sugalvosite.
•
Šie saldainiai saldūs ir sotūs, tad pjaustykite nedideliais gabėliais :)