TOPWAREZ.LT
Pratybų atsakymai
Dabar Lietuvoje: 2024-11-07 03:29
Mieliniai varškės blynai
Mieliniai varškės blynai

Porcijų skaičius: 4


INGREDIENTAI:
300 mililitrų pieno
300 gramų kvietinių miltų
250 gramų varškės
1 vienetas kiaušinių
3 šaukštai cukraus
6 gramai sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
pagal poreikį aliejaus (kepimui)

PARUOŠIMO BŪDAS: Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pieną supilame į prikaistuvį ir pašildome. Užlašinus pieno ant delno, turi jaustis šilumą, bet neturi deginti.

2.
Varškę išsukame su cukrumi ir kiaušiniu. Suberiame miltus, mieles. Tešlą išmaišome. Supilame šiltą pieną. Masę permaišome šaukštu. Tešla išeina tiršta, sunkiai maišoma. Dubenį pridengiame švariu rankšluostėliu ir padedame šiltai 1,5 - 2 val, kad pakiltų.

3.
Blynų tešlą permaišome.

4.
Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir kepame blynus ant silpnos kaitros iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus ir iškeps.




admin · 2024-11-03 02:33 · 12 peržiūrėjo

Komentarai:

Spausk Patinka!
Komentatorių TOP 10
shule.lt